Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 19:56 - Светът е футбол! Футболът е БНТ1......
Автор: aman Категория: Спорт   
Прочетен: 1841 Коментари: 1 Гласове:
3



Колко ли подобни коментара, статии, постинги ще четем през следващите дни не зная, но съм сигурен, че ще са много. А ще са много защото за пореден път нашата обществена телевизия ни предлага продукт, който може да отблъсне и най-големия футболен фен, а не бива да забравяме, че ние - скромните футболни фенове - чакаме четири години, за да гледаме най-големият футболен форум. И само за четири мача бенетето показа за пореден път своята безпомощност и умение да харчи чужди пари на килогам. Та с какво да започна.... С липсата на синхрон между звук и картина, с изчезващите коментатори, със студиото или пък великите коментари, които за пореден път да слушаме. Е, нека да е с по-веселото:

"Марадона мустаците ли си е боядисал в черно или брадата в бяло?"
"Гръцките защитници изглеждат като забавени картини"
"Топката е отправена напред към нападателите без всякакъв умисъл"
"Как може да ожаднее вратаря на Корея климата е хубав не е горещо, а и океана е на близо?"
 "Австралия дебютира на това световно първенство, но тях ще имаме възможност да ги гледаме по-нататък"

Със сигурност съм пропуснал много, а пък до края на първенството ще са още повече....

Но понеже от тази веселба лесно се бяга като превключиш на някой друг канал, който предава първенството или просто изключиш звука, а аз като обикновен гражданин на тази държавица дето си плаща данъците и търпи всички последствия на кризата ми се ще да позадам няколко въпроса към БНТ - не че ще получа отговор, ама ей така да си ги задам, нали това право още не ни е отнето:

1. Защо националната ни телевизия в условия на криза пък и въобще изпраща тези скъпоплатени хрантутници на още по-скъпа екскурзийка в ЮАР при условие, че спокойно може да си коментират от студиото в София. Нито имаме отбор участник там, нито чрез присъствието си на първенството ще допринесат с нещо за по-доброто му отразяване? Въпросът е още по-актуален като се вземе под внимание факта, че над 80% от коментара на мачовете беше студиен. За ужас на изтерзания зрител обаче на Петела му върза и цял мач го слушахме.....
2. Каква е логиката - при условие, че БНТ има сграда от 10, ако не и повече етажа да се наема скъпо студио в НДК, да се наемат някакви бендове, които да пеят тъпи песнички?
3. Какво прави тази руса фея, която би била изключително подходяща за друг тип продукции с изключително неуместните си включвания в коментарите на мачовете. То си е въпрос какво прави и Камен Алипиев там де - че е спортен журналист, спортен журналист е, но ако в БНТ не знаят и в журналистиката има тясна специализация, а на него че футболът му е далечен много му личи.
4. Азис... Астор..... какво ли да очакваме в това студио до края. Не смея да си помисля.

Та такива ми ти работи като за начало, а това е само вторият ден от първенството.... и не, че искам да защитавам Диема, но хората спретнаха една много читава продукция на миналото световно без да трошат грешни пари по екскурзии, без да наемат скъпи студия и да се отдават на някакви ексцентрични и скъпи хрумки. Пък лошото е, че тези хрумки на бенетето ги плащаме ние - гледали или не гледали Световното на този канал!


Тагове:   футбол,


Гласувай:
3



1. elensia - Единствения път
22.06.2010 19:48
Единствения път когато включихме да погледнем какво се случва там, се оказа че картина от мача няма и гледахме някакъв плакат няколко минути и се наложи да превключим :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aman
Категория: Други
Прочетен: 531460
Постинги: 80
Коментари: 585
Гласове: 897
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол