Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2008 17:57 - За СМС милосърдието и пошлостта...
Автор: aman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
1



Отдавна исках да пиша нещо по този въпрос и въобще за начина, по който държавата си затваря очите и абдкира от важни социални въпроси, но това което ме провокира за този пост е факта, че вчера хванах края на благотворителното предаване "Великолепната шесторка" по Би Ти Ви.
Нямах такова намерение, защото самата идея да се прави рейтинг и забавно шоу на гърба на нещастни деца и да се рекетират драгия зрител да праща смс и да се събират пари за решаване на проблем, който е изцяло в компетентността на държавата...
Та докъде понякога може да стигне падението в една иначе уважавана телевизия и как може едни иначе умни хора да направят подобно нещо???
Та бодри и весели и очевидно забавляващи се хора, ситуирани в помпозен декор, издържан в стила на сръбската телевизия от 80-те, палави роклички, шеги и закачки.... Дори повтарянето на телефона и каузата не могат да наложат някаква маска на приличие на тази странна бутафория.
А което е още по-ужасяващо... Участниците се отказали от хонорари, правят го благотворително, мобилните оператори също, фирмата, която прави врътката със смс ите и тя.... А  самата телевизия???
Не ми се ще да питам за продуцентите, защото не мога да си представя как те работят благотворително, но ако и те го правят отново остава въпроса, а телевизията. Не съм чул никъде в изявление от страна на бТВ някой да е казал, че телевизията се отказва от рекламните приходи от предаването в полза на децата в Могилино. Би било логично, щом всички други се отказват, значи и те трябва. Да не говорим, че от гледна точка на реални ползи само бТВ може да калкулира реална печалба под форма на добър рейтинг. Но не стига това, добрият рейтинг ами рекламите по времето на предаването е по най-високата тарифа на телевизията.
И така се получава един доста интересен парадокс телевизията прави продукция, за която практически не плаща почти нищо, печели рейтинг, печели имидж и печели чиста пара.... другите благотворят....
И друго ми се пише по въпроса със смс здравеопазването и социална политика в БГ, но още съм под афект от видяното вчера та ще спра дотук .. засега....



Тагове:   милосърдието,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aman
Категория: Други
Прочетен: 529990
Постинги: 80
Коментари: 585
Гласове: 897
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол