Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2016 18:06 - Кандидат-президенти - гадаене по име и други неща
Автор: aman Категория: Други   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 04.10.2016 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди пет години явно, написах пост със заглавие Кандидат-кметове и кандидат-президенти ... гадаене по име!  http://aman.blog.bg/drugi/2011/09/15/kandidat-kmetove-i-kandidat-prezidenti-gadaene-po-ime.820272. Та, ето пет години си изтекоха бързо, бързо и дойдоха новите избори и новата порция мераклии за позицията кой "баща", кой "майка" и кой истинска мащеха на нацията. 

Замислих се за имената на основните кандидати и някак си не мога да се сдържа да не отбележа някои гадания по тях и не само:

Значи по ред на първите букви, които обикновено са и втори - демек и на фамилята:

КК ака Красимир Каракачанов - той си е мераклия още от прединя път и неговото черноовчие сме го споделяли. Разликата спрямо предния път, е че шансовете на красящия мира черен звънчар с агентурно име от ДС, има далеч по-добри шансове да се впише забележимо с участието си в изборите. Няма значение, че до вчера си плюеха в устите и се псуваха на макЯ и не само, при "патреотите" явно се видя видело и се сдушиха не като Каракачанки, а като глутница чакали, с реалната възможност да постигнат третото място, а защо не и при "попътен вятър", особено североизточен даже да се балотират на балотажа.

РР айс, айс Румен Радев, заруменял си е отвсякъде и си е кандидат на румените пенсионери с ентусиазиран водач с името  Корнелия (така се казваше котката ми като дете - без майтап). От въздушен ас, руменият радетел на независима бракувана авиация със съветски произход и мераклия да проверява кемтрейлса се брои за гарантирано второ място, пък там, каквото сабя покаже или някой ятаган, шашка или бомбашка... Между другото, като се сещам за изказването му по повод въпросния кемтрейлс, то нали, ако верваме така както и той на теории на конспирациите, нали се сещате кой първо ръси тоя вреден и затъпяващ ни империалистически газ - ми... пилотите дет са на високо... 

ТТ - то па бива да си трайчо, ама и да си трайкаш.... тва де трайчев... Едва ли има кандидат с по-сходящо се име спрямо образът и публичното му поведение (опа, извинявам се, забравих Калфин, ама за него най-накрая). Така де, винаги като го погледна тоз чиляк, щот не мога да го запомня, се чудя брат или сестра е на понастоящия ни Росен президент и все не мога да си отговоря, защото забравям за кого съм си мислел... Да му се не знае, как па тоя граждански съвет на плевнята, тва де блока, не успя да номинира веднъж някакъв по-читав кандидат. Ама то па все едно предните Румени, Неделчовци и други подобни бяха де... Този, е този, горе долу има шанс за двуцифрен резултат (ама надали) и класиране в четворката, евентуално, което не променя факта, че човека си е за името и името си е за човека и да затраем повече по въпроса...

ЦЦ мадър Цецка Цачева - последна по номинация, но първа по шансове, да не кажем, че другите всъшност спрямо нея са с по-малки шансове да станат президент от това България да се класира на световно първенство по футбол в тия квалификации... Че кво и е на Цецето - верно малко на опасна муха име, но от друга страна, народно, просто, да не кажем малко нали, че да се обидят селяните ненужно, ама нали си знаем - "И ние сме прости и вие сте прости - ще се разберем". Турят и кусур - била рабфаг, била БКП, не знаела езици.... Ми, кво от туй, това пречи ли и да е два пъти председател на Народното събрание - дето е най-висшия орган на държавата? Не, не и пречи! Тя като ги взимаше тия постове да не би да беше мис свят, полиглот и завършила Харвард? Цъ, беше си пак нашата Цецка - дет бие в Плевен БСП-то, както и Бойко не ги е бил в София (е, малко се поизхвърлих). А и грозна била - ми па вие да не сте много убави. Да викнем Меркел, Мей, Клинтън, Олбрайт, Дилма, Кристалина, Ирина и т.н., че да направим "мис политик", ай сиктир, освен тва да се говори за външния вид на една жена е невъзпитано, а ние сме нация възпитана - кавалери. Питайте Меркел, ако не вярвате... Отделно, в Англия още плашат децата с Маргарет Тачър, ама нали!  Така де - а и отделно - абе я си помислете, вие верно ли мислите, че който и да е кандидат има значение в качеството си на президент или просто, кат ще ни е президента такъв - поне да е по-убав? Егати, едно време гласувахме за "по-малкото зло", а сега какво "за по-хубавото зло"... докъде я докарахме...

Разбира се, този ескиз, така да се каже от китни имена с президентска амбиция не мож да не финишираме с Калфата и Омегата на всички избори. Ако Меглена Кунева (абе тя що не е кандидат) беше мъж, сигурно щеше да се казва Ивайло Калфин... И за толкова години майстор не стана и не стана, даже на чирак почва да мяза повече, ама това друга тема. Та и той барбар с мъжете и по заказу главния ловец на акари и други екзотични животински видове в Републиката ще пробва за поредно (но не и за последно вервам) да се запише в участъка! Не че с нещо забележимо ще остане, ама може да помогне на колегата на шефа му по ДС и диплома КК да стигне второто място, като вземе от гласовете на РУменият Радев и Корнелята му... Всеки има своя функция в живота и в политиката де! 

Инак, сега като ги подредих тия петимата "фаворити", абе, не ви ли прави впечатление, че единия е заместник председател на народното събрание на бойко и съпредседател на коалиционния му партньор (КК), другия до онзи ден му рапортуваше по служба, ако не на него, то на подопечното му земеделско министър, тва де военен или на президиентския му аватар в предното издание (РР), третият му беше министър в правителството и сега коалиционен партньор (ТТ), ЦЦ - ясна работата, той заради кафеварката и нейното прецедателство чудо направи да свали Орешарски (тоя па е кандидат за президент също клоун) и да и върне поста от Мишката (демек ММ). Калфата и при него не стана майстор, но пък от друга страна беше любимият му вицепрезидент. Или с други думи погледнато - всички кандидати са някак пряко и директно свързани с ББ.

Което ни позволява спокойно да заключим, че на тези избори се явяват ЦЦ, ТТ, КК, РР, но все ще спечели ББ, с подкрепата на ЦвЦв... Гаси му се и тафтологията! Гаси му се и изборите! 



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aman
Категория: Други
Прочетен: 531231
Постинги: 80
Коментари: 585
Гласове: 897
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол