Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 18:20 - Скандалните карти на България и няколко разсъждения отвъд скандала!
Автор: aman Категория: Други   
Прочетен: 15101 Коментари: 25 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Министър-председателят обяви, че публикуваната от вестник "Миллиет" карта на "Нова Турция" е толкова скандална, че чак няма да я коментира, а още по-малко ще реагира както в качеството си на министър председател, така и в това на министър на външните работи. Чудно ми е защо (или не чак толкова - все пак става въпрос за български политик), а още по-интересно ще ми е да проследим реакциите на Гърция - например, но това е една друга тема - за българското поведение и отговорност на българските политици - болезнена и жестока за нас българите, но все пак друга.

Знаете, че напоследък често обръщам внимание на демографските процеси и не веднъж обявявам, че те са най-важните и съшностни от гледна точка на настоящето и перспективите за съществуване на българската народност и нация. Точно затова ще се възползвам от поредния повод да пиша по тази тема. Каква е връзката с въпросната и други карти.... Ами, простичка - знаем, че в политиката и в природата рядко се случва да останат празни места, а пък когато става въпрос за една чудесна в климатично, природно, географско отношение територия в Европа то самата идея за нещо подобно граничи с абсурд.

Последните данни на НСИ за демографското състояние на нацията за пореден път кънтят със своята драматичност - през последната 2012 г. са 69 121 бебета (от тях около 50% са с майчин език различен от българския), а починалите българи са 109 281. Т.е. дори без емиграционни вълни е видно, че процесите на демографска смърт на българската народност са повече от очевадни, а тези на преструктурирането на българската нация са близо до границата на необратимост! Картината се допълва от факта, че 73% от населението е градско, 1/3 живее само в 7 града, които са с над 100 000 души население и по степен на застаряване на нацията сме на 5-то място в Европа.

При 111 хил. кв. километра китна държава в цивилизационното ядро на Европа - представете си колко изкушаващо и изкусително само изглеждаме и какво всъшност имаме и губим все по-безвъвъзвратно!

Преди да се върна на картите ще направя една кратичка съпоставка с между демографските процеси у нас и в съседната ни Турция. За база ще взема преброяванията в двете държави през 45 в Турция и 46 в България, защото са базирани на една и съща територия (Южна Добруджа си връщаме през 1941 г.). И така при непроменена територия на двете държави от тогава до сега имаме за Турция 1945 г. - 18 млн. и 790 хил. души (в това се включва цялата съвкупност от етноси и в двете държави), за България 1946 г. - 7 милиона и 29 хил. или съотношение между двете нации 2.67 към 1. По данните от последните преброявания съответно през 2010 и 2011 г. ситуацията е съответно 73 милиона 722 хиляди за Турция и 7 милиона и 365 хил. за България - сметката на съотношенията е лесна и нека всеки, който говори за хубостите на комунизма погледне тези цифри и какво той донесе на българската нация с убийството на българското село!

Ако сравним и другите значими демографски показатели на населението на Турция спрямо познатите в България ще установим, че естественият прираст е трайно положителен и над 10% - при трайно отрицателен при нас, младото население (до 14 г.) е над 27%  - България под 14%, население над 65 г. 6.1% при 19.2% за България, коефициент на плодовитост 2.18 при под 1 за българките и 1.49 общо....

Като цяло Турция е най-младата и демографски перспективна европейска нация и не случайно експанзията й, особено в Германия става все по-значима и влияеща върху демографските процеси там.

След тези данни нека се върнем на картите.... До този момент Турция, въпреки наличния си демографски потенциал и наличието на съществено малцинство в България с турско етническо самосъзнание (8.8%) не е полага усилия да усвоява демографски българските територии чрез експанзия, а винаги ни е ползвала като транзитен коридор основно към Германия. Знае се, че те винаги са държали на това и при всички изселнически кампании са затваряли границите, ако има риск броят на това население да падне под 500 000 души. По-малко се знае, обаче, че по линия на изселничеството в днешна Турция живеят около 3 500 000 "български турци" и техни потомци - демографската им структура е същата като тази на целия турски национален масив или това са преобладаващо млади хора, в чиито семейства се пази ясен спомен за земите, населените места, собствеността и статута като население в териториите на днешна България.

Ето я и картата, http://www.dnes.bg/politika/2013/04/24/kartata-na-nova-turciia-tolkova-skandalna-che-ne-e-za-komentar.186422 - ако се фокусираме само върху "българската и част" ще видим, че "новотурците" са теглили една права линия, която започва някъде в гоце делчевско и завършва някъде малко над Варна. Съвсем постижима и лесна демографска цел, както всеки може сам да отбележи, при това в области, които може да се развива земеделие, туризъм и др. характерни за мнозинството от населението на Турция дейности, а като се добавят и наличните анклави в Югоизточна България, Родопите и Варненско - няма да са и съвсем "чужди"...

Интерес буди защо карточертателите са пропуснали лудогорието и силистренско и някои от пиринско-рилските общини, но мисля, че отговорът е съвсем прозрачен - в останалата територия ще има "заготовка" за последваща експанзия и влияние върху демографските и политически процеси.

По интересно е, обаче с кого ще граничи тази хипотетична или не чак толкова Турция... Както казахме празно пространство няма как да остане, а и съвсем скоро в един клип произведен от Агенцията за инвестиции и разпространен в САЩ и Европа се появи още една не по-малко скандална карта - собствено българско производство... Нея министър председателя пък хич не пожела да коментира.... Та, ако се погледне тази сгрешена по "технически причини" карта, ще установим, че от нея мистериозно са изчезнали минимум територията на общините Петрич и Сандански... http://bolgari.net/sadagenciiata_za_investicii_otriaza_chast_ot_bylgariia_v_klip-n2-7083.html.

Стават грешки, както се казва, но да не се окаже, че те са "спомен от бъдещето" на езика на научната фантастика... Е, ако насложим западната граница на новотурската карта с изчезналите общини от "новобългарската" логично ще възникне въпроса в чии ръце ще попадне тази територия или с кого ще граничи Турция на тази част на своя... северозапад. Май няма да е с България. Като първи обичаен заподозрян може да се допусне Гърция, да не говорим, че Сандански и Петрич отдавна вече са се превърнали в гръцки "колонии". Но едва ли. Структурата на населението и потенциала за демографска експанзия е сходен (макар и по-добър) с този на България. Македония с нейните малко над 2 милиона, от които 1/3 албанци? Едва ли? Албанците са към 4 милиона в Албания и още два - два и половина в Косова и Македония, като демографската му структура е сходна с тази на населението на Турция. Към момента основна цел на албанската демографска експанзия и емиграция е Италия, но при евентуално обединение на Албания и Косово и усвояване на БРЮМ и обща граница с България...... Кой знае, може да се окаже, че пан-тюркиската, нео-османистакат и ислямистките мечти не са чак толкова невъзможни и взаимно противоречащи си.....

Да се върнем отново на север.... Защо пък само до Варна са се ограничили в картата на "Миллиет" и дали там ще минава границата между България и Турция, ако се осъществят мрачните за нас демографски прогнози, които в един момент неминуемо ще доведат и до политически резултат.... Ето една друга - по-стара карта http://www.vidin-online.com/images/istoria/voini/bulgaria-zapadni-pokrainini.JPG . Не зная дали и колко хора са забелязали с какъв кеф братята румънци гледат в момента на този регион като туристическа, икономическа и политическа дестинация.... При 20 милиона население, при апетитна и изпълнена с историческа носталгия южна граница.... Не зная, на мен колкото пъти напоследък ми се случи да съм в района на Балчик, Каварна, че и Добрич всеки път се изненадвам на честотата на срещане с румънската реч, те и едни странни политически сигнали от към Букурещ уплътняват тези мои наблюдения... Само дето братята румънци едва ли биха се спряли само до Силистра и Балчик, при условие, че Русе например им е хем още по-наръка, а и по-на сърце...

Какво остава за България след тази черногледа хипотечна прогноза... Северозапада, "Софийския санджак" някъде до западно от Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевградско.... Дали обаче? Северозападът умира, а българите там изчезват като лански сняг... Дали пък сега няма да дам възможност и на сърбите да се "облажат". Те така или иначе повече от 120 години са се мераклисали по Видинско и части от Монтанско, Врачанско, Пернишко и Кюстендилско, пък не биха отказали и Драгоман и Сливница... Амо то едно е да искаш, друго е да можеш..... При население същото като брой като нашето от което едва 65% са сърби и при същата демографска структура - няма шанс, нищо, че меракът е голям!

Е, тогава кой? Ами кое население в България е с най-добра от гледна точка на демографията структура и потенциал за растеж, на кое население Европата хич не му се радва и иска да се оттърве от него, на кое население, което никога не е било единно вътре в своята структура се етикира чрез външен за тях етноним, инвестират се огромни средства в това да се изгради общо самосъзнание, създават му се елити, сегрегира се спрамо националните мнозинства и все по-упорито се говори, че някъде му се гласи собствена азбука и собствен книжовен език.... - познато, а?

От историята знаем, че дадена територия се владее по силата на силата, по силата на международно признати и утвърдени рамки и по силата на .... демографията и самоопределението. Последното е най-трудно установимо, но за сметка на това най-сигурно и устойчиво. Тъй че, ако не днес, ако не утре, ако не след 20 г..... Единствената сила, която може да спре дадена демографска експанзия (изключваме геноцида) е обратна такава, която се изразава в два основни компонента - висока раждаемост и асимилация. Пак от исторята знаем, че в продължение на много векове българите са правили точно това и тогава са били силни, значими, уважавани и зачитани (независимо дали са имали своя собствена държава или не).

Последните 50 г. се самоубиваме като народ, като нация, като култура, като настояще, перспективи и бъдеще - ще спрем ли някога или някога някой друг ще разказва спомена за нас?




Гласувай:
13



1. aman - Не зная защо ми се е публикувало н...
24.04.2013 18:23
Не зная защо ми се е публикувало началото на поста като отделен и затова го деактивирах, тези, които са го прочели вече и им е интересно да коментират може да го направят тук. Извинявам се за неудобството, което съм им причинил и благодаря!
цитирай
2. swan16 - Тъжно, но факт, че в България няма ...
24.04.2013 18:45
Тъжно, но факт, че в България няма политика за насърчаване на раждаемостта. С темповете, с които се топи населението нищо чудно след 50 - 100 години част от картата на България вече да не й принадлежи. Тъжното е, че се стимулира чрез помощи раждаемост само в циганското население изцяло за сметка на българската майка. И дори и сега, в така разгорещената предизоборна кампания други теми са много по важни от демогравския срив. Просто в него няма нищо скандално. Уви, явно същите тези политици, които се борят за властта може би не осъзнават много добре, че след години няма да има кой да гласува за тях. Тъжно, но факт!
цитирай
3. aman - Така е, като проблемът е, че заради ...
24.04.2013 19:04
Така е, като проблемът е, че заради политически причини циганското население се сегрегира и ползва колективни права и упражнява обратна дискриминация, което е недупостимо в демократична и правова държава. Освен това, сбърканата уж "социална политика" към тях превърнаха майчинството в професия, която носи добър доход, без въобще държавата да се грижи за това тези деца да живеят нормално и да имат нормални житейски шансове. Това е престъпление и спрямо циганите. Между другото те експензираха точно по тази причина през последните 10 г., преди това раждаемостта им е съпоставима с тази на българките.

Благодаря!
цитирай
4. oranjevia - Турците нарастват с положителен ...
24.04.2013 22:51
Турците нарастват с положителен прираст,но предимно за сметка на кюрдите.Имаше и там призиви на Ердоган за по-голяма раждаемост към туркините.Лошото е че има тенденция подобни карти, с прекроени граници на източноевропейски страни да се появяват периодично напоследък.Преди година имаше една в украински сайт и то за цяла източна Европа.Това говори,че подобни планове може би има в главите на определени глобални режисьори и те се обмислят сериозно.Май пак ще живеем в интересно време.Лошото е ,че в момента не сме никаква пречка за осъщесвяване на подобен план- орязана,небоеспособна армия,избягала /дезертирала/голяма част от населението между 20 и 40 години,българи с друга вяра,турчеещи се с кеф.И още нещо-говори се, че евреиски инвеститори,чрез подставени лица българи изкупуват масово земи под Бургас
цитирай
5. podvodni - Подводни
24.04.2013 23:57
Хубаво материалче! Авторът може много добре да свързва отделни събития разтеглени във времето и по този начин да изготви убедителна теза, за което получава аплодисменти.
Обаче, в даденият случай, основота на която е стъпил е, тотално погрешна. Или по-точно - неясна.
За причина на това което ще стане в близките 5-15 години (частична реализация на въпросната карта), се обвинява "демографският срив". Да де, ама това не е причина, а следствие. Също така се обвинява "социалистическият строй" който е разкаталфамилията на държавата (раждаемостта). Тук искам да припомня един интересен факт. Времето между 1944 г. и 1990 г. е коренно различно в своят социален момент в сравнение с времето след 1990 г., независимо, че в управлението на странат се подвизават едни и същи муцуни или техните генетични наследници. През 1990 година, населението в България е било близо 9 милиона души.
До тук с грешната основа.
Причината.
Реално, причината за днешното и бъдещо дередже е ненавист, омраза и страх към нашият народ. Тази омраза и страх, особенно страхът, постоянен спътник на определени народи от преди повече от 10 000 години. Днес страхът е далеч по-голям и мога да заявя, че се усилва с всяка изминала година.
Колкото и странно да прозвучи това което ще напиша, то ще бъде факт.
Отнемането на територия от България ще бележи началото на скоростният край на Запада като политико-икономико-социална ситема въобще. А и леко териториално.

Това е малко набързо, но подробности в моят следващ пост.
В близките дни.
цитирай
6. aman - Турците нарастват с положителен ...
25.04.2013 10:22
oranjevia написа:
Турците нарастват с положителен прираст,но предимно за сметка на кюрдите.Имаше и там призиви на Ердоган за по-голяма раждаемост към туркините.Лошото е че има тенденция подобни карти, с прекроени граници на източноевропейски страни да се появяват периодично напоследък.Преди година имаше една в украински сайт и то за цяла източна Европа.Това говори,че подобни планове може би има в главите на определени глобални режисьори и те се обмислят сериозно.Май пак ще живеем в интересно време.Лошото е ,че в момента не сме никаква пречка за осъщесвяване на подобен план- орязана,небоеспособна армия,избягала /дезертирала/голяма част от населението между 20 и 40 години,българи с друга вяра,турчеещи се с кеф.И още нещо-говори се, че евреиски инвеститори,чрез подставени лица българи изкупуват масово земи под Бургас

Кюрдите са 10-15 милиона и то в Южен Анадол основно. Вероятно е, не ми се четат сега подробни данни за демографската им статистика, раждаемостта при тях да е малко по-висока от тази при турците. Те обаче са между 50-60 милиона и прирастът и при тях е положителен. Т.е. може да се е забавил темпа на нарастване на чисто турския народностен елемент, което е нормално за една все по-индустриализираща се държава с нарастване на броя на градско население основно сред турците и т.н., но като цяло първо мащабът е огромен, второ нацията е много млада и трето... каква е разликата от гледна точка на потенциален натиск демографски към България дали са "турци" или "кюрди" или "черкези" - езикът им е небългарски, религията им е ислям, етноса им тюркски, самосъзнанието им е чуждо и не подлежи на промяна.

Тук в България като половината от "турците" всъшност не са "турци", а потомци на татари, гагаузи, черкези и т.н. някой прави ли разлика. Те самите правят ли разлика, а как върви интеграционния процес между тях и българите в рамките на българската нация - интегрират ли се, асимилират ли се, имат ли ясно изразено българско самосъзнание или има други процеси?
цитирай
7. aman - Подводни благодаря за коментара и ...
25.04.2013 10:53
Подводни благодаря за коментара и адмирациите. Тезата ми е, че ако не се променят драстично политиките държавни и не се спре демографския колапс на българската народност (чрез насърчаване на раждаемост сред българските майки, чрез създаване за условия за реализация на българите в България, реемиграция и имиграция, интеграция и българизиране - ненасилствено, а естествено на небългарските компоненти в състава на българската нация) и като цяло обръщане на процесите, които се случват в демографията - първо българската народност като такава с всичките и исторически, културни, езикови, битови и т.н. дадености ще изчезне и второ, тази територия, която днес наричаме България ще бъде усвоена от други нации-народности - дали по описания тук хипотетичен сценарий или по друг (китайци, руснаци, израелци примерно...) няма особено значение. Статистиката казва точно това и тенденциите са ясно изразени, очевадни вече и за неспециалисти и на път да станат необратими.

Точно обратно - тезата за 9-те милиона е погрешна и се използва без особено разбиране като едно от "достиженията на комунизма" в разрез със сегашното състояние. Ако погледенш данните за 1990 г. в процес до сега ще видиш, че тези 9 млн. са прост и последен израз на предишната тенденция в демографското развитие на българската нация, която е прекършена с колективизацията и унищожаването на българското село. Ето - за 1990 г. имаш 21.6 под, 55.5 на и 22.9 над трудоспособна възраст при база от 9 милиона. През 2012 г. съотвентно 14 - 66,8 и 19,2%. Още през 1990 г. имаш отрицатален прираст, а коефициента на раждаемост 1.81 спрямо 1.5 за 2012, като за периода 1990-2012 г., последният е четвърти по големина след 90, 2009, 2011. Само дето основната му тежест се формира от родените деца с майчин език различен от българския. Освен това имаш повишена средна продължителност на живота, рязко намаляла детска и обща смъртност - 1990 - 14.8 и 29.7 и 8.5 и 23.3 за 2011 г.

Та 9-те милиона са лошо интерпретиран мит с неидеална цел!

цитирай
8. aman - Що се отнася до страха, ненавистта и ...
25.04.2013 11:05
Що се отнася до страха, ненавистта и омразата, като фактор за сегашното състояние на България.... Да кажем, че това е било валидно през 1878 г., когато Великите сили са се дърляли и всяка една от тях се е притеснявала, че ако другата има силно влияние върху една обединена, силна и демографски кипяща нация (каквато тогава е била българската) - ще се съглася. Ако говориш за омразата у съседите породена от факта, че сме естествена спирачка на техните националистически доктрини в началото на 20 век и на бойното поле често ги бием - факт. Ако говориш са ненавистта на Англия и Франция към България през 1918 г. заради приноса и за продължаването на ПСВ и жертвите, които са понесли от това и съответно тежкото и политическо наказания - и това е факт, ако говориш за същата ненавист след 1941 г., към която се добавя и иначе добронамерените до тогава към нас Съединени щати.... и това е вярно.

Но дотам, от 1948 г. та и до днес нашия статут като държава и нация е в състояние и позиция, които могат да будят само съжаление и чат пат съчувствие към иначе достойния български народ с почтена и дълга история и европейски принос, който е превърнат от свои и чужди в умираща народност, безропотен слугинаж и репресия, която се осъществява върху него не от чужденци а от свои предатели...

За да има страх, ненавист и омраза трябва да има първо уважение - да забелязваш някъде такова? Или пък да имаме поводи и причини поради, които някой през последните 70 години да ни уважава за това, което сме и в което се превръщаме - не за историята ни?

И отделно - ние като българи не по малко мразим и не познаваме своите съседи, отколкото те нас. Разликата е, че нашите кресливи напъни на фона на демографските процеси и икономическото ни състояние приличат на хубавата българска поговорка "на гол тумбак чифте пищови" и са далеч от поводи за гордост.

Демографията е преди всичко, а за да се обрне даден процес трябва база и поне 40 г. време... Ако изчезне базата обаче..., а сме натам да изчезне!
цитирай
9. podvodni - В интерес на истината, не съм се з...
25.04.2013 12:02
В интерес на истината, не съм се задълбочавал в сверата на демографията, но на пръв прочит и осланяйки се на интуицията си ( която никога до сега не ме е подвеждала) мога да направя някои изводи. нарастването на населението в периода 1944-1990 година е факт. Дали тава се дължи на увеличение на продължителността на живот, увеличение на раждаемостта или намаляване на смъртностт е слеудствие на подобряване на стандарта на живот. Обратната тенденция след 1990 година отново според горепосочените следствия отново е плад на стандарта на живот. Към това даже се прибавя емиграцията което допълнително засилва тенденцията.

Така.
Говорим (пишем, комуникираме) за тема която може и трябва да се погледне в много по-голяма дълбочина и да се вземат предвид ред фактори които, реално нямат нищо общо едни с други.
Територията на страната ни е много специално място. Всъщност такива специални места за още 2 територии на Земята - Украйна и Сомалия.
Другото което е важно да се вземе предвид е, че ние сме част от популационният "проблем" който се отнася до цялата Земя, но към нас и някои други народности се обръща особенно силно внимание. Не е задължително страхът, омразата и ненавистта да са плод на респект (уважение). Страхът породен от нас в някои други народности е в следствие на минали и бъдещи фактори. Генетично заложено е оцеляването на българският геном (народ), независимо от опитите за неговото заличаване. Тези "данни" които излизат на яве от различни "изследвания" доказващи, и най-вече импринтващи, идеята за изчезване на България като народ и държава са просто, меко казано, признак на страх и глупост. Както казах (писах), наистина в близките години ще има прекрояване на картата на странат ни. Част от Югоизточната част от територията ни ще премине към Турция. В изключителни стресови ситуации у човек могат и се отключват огромни физиксо-психични потенциали. Това важи не само за отделният индивид, но и за цели общности и народи.
продължавам
цитирай
10. podvodni - Това откъсване на територия, ще ...
25.04.2013 12:18
Това откъсване на територия, ще представлява тази стресова ситуация която ще отключи невероятни процеси в държавата и народа ни. Пак се повтарям, това ще бъде началото на процеса на гибеалтта на сегашният Западен (англо-саксонски, евроатлантически) модел.

За преодоляване на демографската криза е необходимо редица стъпки, които за момент няма да ни разрешат да направим. Реално, в световен мащаб тече усилена кампания по регулиране и намаляване числеността на населението. От една страна е чист геноцид и антихуманен акт, но от друга е наложителен с оглед на възможните опции при положение че има нарастване на световното население. Сега сме 7 милиарда. При запазване темпа на увеличение на населението, то около 2040 година населението ще достигне 14 милиарда. Реално възможността на Земята за исхранване на хората е в рамките на 9 - 9,5 милиарда души. Също така съществуват и фактори които не са във властта на хоарата които няма да допуснат превишаване на човешката популация. Даже в момента, човечеството е далеч над разумната граница на баланс, която е в рамките на 3,5 - 4 милиарда души.
Може да звучи много странно и несвързано това което пиша, но то има своята логика и основа. Това за което пиша е в основата на на ставащото в момента под ръководството на "световният "елит"".
цитирай
11. aman - Ами нарастването е факт, но обяс...
25.04.2013 12:21
Ами нарастването е факт, но обяснението е повече в това, което си описал. Инерция от "бейби бума", съчетана с подобрено здравеопазване и съответно повишена и повишаваща се средна продължителност на живота плюс фактически никаква емиграция - все пак българите през тези 45 г. са закрепостени в собствената си държава и оградени с тел и вишки.

Но тенденциите са ясни. Значи населението от началото на 20 век нараства с над 600 - 700 000 на десетилетие средно, като в периода 1934-1946 г. прирастът е почти милион (спокойно десетилетие за българите по една или друга причина) и през 1946 г. сме горе долу толкова колкото сме сега 7 млн. и 29 хил. само дето с демографска структура горе долу като на турците днес и с циганско население под 100 000 души.

В периода 45-85 темпа на нарастване спада на под 450 хил средно и тогава сме 8 949 хил. Забележи до заветните 9 милиона за 4 години с мъка докарваме прираст от 60 хил. души. Всичко вече е скършено. Следващата година вече ти влизат и емигрантите от "голямата екскурзия" и вече през следващите години към отрицателния прираст се добавя и емиграцията, която общо за периода е около 1 милион, като някъде от средата на 90-те когато социалните системи се промениха и за малцинствата стана модерна професията майка и търговията с деца ти се появи и циганския бум. При по-добро здравеопазване и по-ниска детска смъртност там и удължаване на средната продължителност на живота съответно всъшност за 4-5 г. след като това се случи общите демографски показатели на нацията ще станат чудесни и ще минем на положителен прираст, ама структурата ще е доста по-различна и ние ще сме умиращо малцинство в нея. Нали се сещаш, че когато това стане щем не щем, ако не пратим децата си в чужбинско ще ги женим/омъжваме за мургав брат и понеже те все по-малко ще учат и знаят български ние ще трябва да заучаваме вероятно като втори задължителен някое циганско наречие - което по научно му се казва асимилация и това правят силните и млади демографски народи!
цитирай
12. aman - За втората част от коментара ти не ...
25.04.2013 12:25
За втората част от коментара ти не зная. То ясно, че български геном ще има, само дето "генома" не определя самосъзнанието. А българската етническа диаспора като себеосъзнаваща се такава се свива постоянно и едва ли ще оцелее, ако тези процеси продължават. "България" като държава с такова име може и да оцелее - като географско понятие със сигурност тези неща са устойчиви - като народ, завиждам на оптимизма ти, но той не е подплатен със статистически и фактически данни - те показват, че на този етап изчезваме, а ако нещо не се промени в следващите 10 г. ще е необратимо (може да остане някой анклав дето да вегитира, но способността за демографско възстановяване ще е загубена).
цитирай
13. aman - Това откъсване на територия, ще ...
25.04.2013 12:37
podvodni написа:
Това откъсване на територия, ще представлява тази стресова ситуация която ще отключи невероятни процеси в държавата и народа ни. Пак се повтарям, това ще бъде началото на процеса на гибеалтта на сегашният Западен (англо-саксонски, евроатлантически) модел.

За преодоляване на демографската криза е необходимо редица стъпки, които за момент няма да ни разрешат да направим. Реално, в световен мащаб тече усилена кампания по регулиране и намаляване числеността на населението. От една страна е чист геноцид и антихуманен акт, но от друга е наложителен с оглед на възможните опции при положение че има нарастване на световното население. Сега сме 7 милиарда. При запазване темпа на увеличение на населението, то около 2040 година населението ще достигне 14 милиарда. Реално възможността на Земята за исхранване на хората е в рамките на 9 - 9,5 милиарда души. Също така съществуват и фактори които не са във властта на хоарата които няма да допуснат превишаване на човешката популация. Даже в момента, човечеството е далеч над разумната граница на баланс, която е в рамките на 3,5 - 4 милиарда души.
Може да звучи много странно и несвързано това което пиша, но то има своята логика и основа. Това за което пиша е в основата на на ставащото в момента под ръководството на "световният "елит"".


Е, да сме живи и здрави, ако прогнозата ти е вярна - ще го видим на живо този процес на "отключване" - но отключването не може да се случи според мен във времената, в които живеем, без съответни политики и системни действия в тази посока, а такива не виждам. Не ми се ще да губим държавна територя, за да се случи, при условие, че има още шанс да се случи без да се налага такъв стрес.

Е, ако нашето намаляване или изчезване решаваше проблемите на свърхзаселяването на света... та ние сме 7 милиона народец, 2 милиона пенсионери, милион цигани и над половин милион турци или ако говорим за потенциал на българската народност - жени под 45 г. няма и милион май....
цитирай
14. podvodni - Не, не съм съгласен с констатаци...
25.04.2013 12:50
Не, не съм съгласен с констатациите, особенно в последната част на коментар 11 и коментар 12 като цяло. В никакъв случай няма да учим никакво наречие нито ща изчезнем. Просто не е такава "програмата".
Цитираните"статистическси" и "фактически" данни са, меко казано, измислени и тенденциозни. Да не говолрим за тяхната интерпретация.
Зная че е трудно, но е необходимо по-широк обзор и знания в различни материи когато коменнтираме тази тема.
В никакъв случай нямам желание и не преследвам цел да обиждам, просто пишем за едно и също нещо, но от различни стъпала и пласкости.
цитирай
15. podvodni - За коментар 13 Може да ти про...
25.04.2013 12:57
За коментар 13

Може да ти прозвучи парадоксално, но нашето оцеляване и възход задължително трябва да премине през този стрес и тази политика. Инак е невъзможно и крайно опасно за нас.
Не съм казал, че нашето намаляване на населението е ключово за човешката популация.
Ще помоля да бъда четен внимателно и правилно разбран. Без интерпретации.
Депопулацията е глобален процес, като, разбира се, ние и някои други народности сме част от този процес, но с по-голямо внимание.
цитирай
16. aman - Ааа, не, това си е официална стат...
25.04.2013 13:01
Ааа, не, това си е официална статистика от преброявания. Хич не са измислени данните има си ги и всеки, който иска може да ги чете и да разчита това дето има. Демографията е статистическа и много точна наука. А националната ни статистика си по отношение на преброявания на населението, и въобще всички показатели, които се следят в това отношение си работи и си е такава каквато си е от повече от 100 години и това няма нищо общо и никаква връзка с политически, идеологически и т.н. режими. Аз ти цитирам данните от преброяванията през съответните периоди, направени тогава и публикувани тогава.

Това не е меренето на "индекса на потребителските стоки" примерно или безработицата да речем, които по различни методики, кошници и т.н. могат да изглеждат различно и да се постъкмяват съответно....
цитирай
17. aman - За коментар 13 Може да ти про...
25.04.2013 13:14
podvodni написа:
За коментар 13

Може да ти прозвучи парадоксално, но нашето оцеляване и възход задължително трябва да премине през този стрес и тази политика. Инак е невъзможно и крайно опасно за нас.
Не съм казал, че нашето намаляване на населението е ключово за човешката популация.
Ще помоля да бъда четен внимателно и правилно разбран. Без интерпретации.
Депопулацията е глобален процес, като, разбира се, ние и някои други народности сме част от този процес, но с по-голямо внимание.


По скоро се пошегувах върху идеята, че на нас е отредено специално отношение по въпроса за депопулацията. Иначе чета внимателно. То това беше и повече въпрос - защо на нас при условие, че като народност сме малко над 5 милиона с пенсионерите...

А има и още един въпрос, по отношение на бъдещетето ни като народ, който извън чистата демография и анализ на цифровите данни и показатели стои със страшна сила. Той е чисто психологически и се нарича "денационализация" в най-общи линии. Т.е. има случаи, в които малки общности или общности под стрес оцеляват във враждебна или чужда среда или пък самостоятелно, но там обикновено има много силно изразени отличителни и консервативни народностни или национални елементи, които общността брани колективно. При нас, без тук вече да разчитам на статистика, а повече на наблюдения и анализи имаме точно обратния процес.

И ако съм прав в този си извод, то имаме струпване на два по отделно тежки а сборувани още по-фактора - демографски и народо-психологически. Не зная, ще ми се да съм оптимист и всъшност вярвам, че имаме още време и възможности, затова и толкова често пиша всъшност по тази тема и не само, но дали...
цитирай
18. podvodni - "Официално представените ...
25.04.2013 16:31
"Официално представените данни от статистиката" са едно и съвсем неверни и изкривени в интерес на манипулацията. Тук важи мотото за повтарящата се мантра сто или хиляди пъти. Реалните резултати не се огласяват и са изключително за "елитарно ползване".
Процеса "денационализация" за който пишеш, при нас е невъзможен.
А защо ние сме на "специален режим" въпреки че сме около 7 милиона е въпрос отговора на който, за мен, е елементарен, но за други е сложен за разбиране, а да не говорим за възприемане. Тук вече не става въпрос за численост , а за ментална програма и натовареност.
цитирай
19. aman - Интересно ми е да разбера гледната ...
25.04.2013 16:54
Интересно ми е да разбера гледната ти точка по въпроса за числеността и менталната програма и натовареност.

За демографската статистика няма как да се съглася обаче, тук не става въпрос за инфлация или безработица както казах или за избирателни списъци, не става въпрос и за информация, която има нужда да е крита или пък е подлежи на идеологически контрол и има нужда от такъв.

Методиките за правенето и са еднакви откакто я има, информацията която се събират и показателите, които се следят са статични и никъде и никой не съм видял в бг или по света, за което и да е време да я оспорва и да оспорва резултатите от съответните преброявания (без брюм-ските македонци де, според които не пишем, че два милиона от българите поне в бг са всъшност македонци, ама то същото важи и с обратна сила - те май нямат графа "българин" в техните анкети).

То това са и единствените неща подлежащи на манипулация, ако се цели системно (етнос и религия) - примерно ако искаш да изкараш, че някой етнос е по-малък от друг махаш това поле в анкетата и те влизат в графа "други" или се пишат до най-близкия, който им е по аналогия.

За раждаемостта, смъртността данните са ежегодни, коефициента на плодовитост също лесно се смята и всички тези данни корелират със състоянието на нацията ни към всички периоди откакто я има статистиката.

Като цяло върху демографската статистика и нейното натрупване във времето като история и като тенденции функционира и цялата икономика - не само българска, пенсионни и социални системи, образователни системи, застраховане, актюерство и т.н.

цитирай
20. shtaparov - Много ми се иска да се намери Бълг...
25.04.2013 18:50
Много ми се иска да се намери Български вестник,който да публикува подобни карти,но вече на Турция,за да видя дали и с него ще се случи същото,което ще се случи на вестник "Миллиет" след този скандален,но не безпрецедентен случай!
цитирай
21. aman - А какво точно се е случило на в. &q...
26.04.2013 10:07
А какво точно се е случило на в. "Миллиет" или ще се случи след тази публикация, че ми стана интересно?
цитирай
22. shtaparov - Нищо, абсолютно нищо освен моме...
27.04.2013 12:11
Нищо,абсолютно нищо освен моментно покачване на тиража. Това твърдение не е проверено лично,понеже не ми се свира из прокълнатите гаджалски предели,а е изведено по презумпция. Но ако се наеме някой,нека да ме обори- ще се радвам!
цитирай
23. aman - И аз така предположих. То и в Бълг...
29.04.2013 09:12
И аз така предположих. То и в България най-много това да му се случи на първо време на такъв вестник - да му се вдигне тиража, а след това може изведнъж да се окаже собственост на някой подходящ издател и повече такива работи да не публикува!
цитирай
24. shtaparov - Според мен у нас освен всичко друго ...
29.04.2013 17:30
Според мен у нас освен всичко друго ще има редица уволнения- ще загубят постовете си дописникът,главният редактор и други замесени лица от екипа,а също и някои шефове на комисии в парламента. ДПС незабавно ще поиска оставка на правителството и извинение към Турция,ще ни плаши с гражданска война и ще бойкотира заседанията на Парламента,за да всява респект и създава условия за хаос и безредици! Ще има множество интелектуални и социологически обсъждания по обществените телевизии,а вероятно и някое малко "оздравително" атентатче на турската "Алкайда" (която засега още се крие в сенките,но може да се окаже че именно тя е в ядрото на цялата терористична организация!),с което да накара медиите ни така да критикуват въпросния вестник,че имиджът му окончателно да се съсипе и накрая да бъде принуден да обяви пълен фалит. А верните турски съюзници,особено БСП ще организират своята икономическа верига (която обхваща,бих казал,80-90% от икономиката на страната) така,че на "виновните" лица навсякъде да им бъде отказвана работа,докато не ги принудят да станат безработни или да емитрират в чужбина,за да не дразнят повече стратегическите им съюзници.
цитирай
25. aman - Така е, ти си описал процеса по ця...
29.04.2013 18:14
Така е, ти си описал процеса по цялостно - благодаря, аз директно отидох на финала където собствеността на вестника е сменена и виновните наказани и повече такива публикации никога няма да има. Иначе, в България етническата карта се размахва за щяло и нещало, но факт е, че точно българите допуснахме да се сегрегират, а не да се асимилират малцинствените общности, а те поради описаните тук и в други постове демографски причини вече не са чак толкова ... "малцинства" и имат все по-определящо значение за политика и управлението на държавата.

БСП са верни на парите и на идеите на Коминтерна като генетика и първосигналност на реакцията - национализмът, освен ако не е в подкрепа на идеологическа нужда и норма им е чужд и непонятен и като идея и като съдържание. По модерно му те са "глобалисти".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aman
Категория: Други
Прочетен: 529819
Постинги: 80
Коментари: 585
Гласове: 897
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол