Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 12:48 - Без думи!
Автор: aman Категория: Други   
Прочетен: 7733 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 26.06.2011 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Е как да се отдадеш на поезия и мечти.... За първи път ще пусна в блога си нещо, което не е мой авторски текст, но мисля че си заслужава да бъде многократно четено и тиражирано, че дано го осмислим и направим нещо, че да не сме за смях и на "мързеливите" и нахални наши южни съседи. Текстът взех от: www.blitz.bg/news/article/110502


Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем. Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота които водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава. Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, ебане, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Рядко можеш да срещенеш някой с който да говориш за нещо по-различно от новия му телефон, блузка, как е минал вчерашния купон и колко пиене се изпило. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град. 
В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бързат да се приберат за да се насладят на собственото си медиино величие и потресающи протестни действия, явно според тях в това се състои същността на протеста. Тяхната простотия не спира до тук. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар. 
Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките. В същото време, докато управляващите им набиват подобни заслепителни глупости в тъпите им кратуни, самите управници получават заплати минимум от 3000 евро, участвайки в различни комисии, управителни съвети, отговорни постове и др. длъжности, които те самите са създали за себе си. Не само това, но те са уредили и бъдещето си, като са си гарантирали огромни пенсии в сравнение със средните пенсии на останалото робско население. Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре. По техните телевизии почти не се излъчват репортажи за ставащото в нашата държава, а и по света. Затова – Тихо да не събудим българите."



Гласувай:
10



1. turb04 - Как искаш да очакваш от народ, съ...
26.06.2011 12:54
Как искаш да очакваш от народ, създал Андрешко да е свободолюбив?
цитирай
2. aman - Е, "андрешковци" или ...
26.06.2011 12:57
Е, "андрешковци" или подобни образи има в цялата световна литература. Погледнат по... широко дори и английския Робин Худ си е вид Андрешко - краде от държавата е първа точка:)

Вярно е, че тия гърчета, дето явно са сътворили това са студенти и основното им знание идва от студентския живот и досега им с младите български студенти и техните преподаватели, но това май е втежняващо вината обстоятелство. Щом бъдещето на страната ни изглеждат така и тези, които го обучяват и му дават знания....
цитирай
3. turb04 - Има и друго - не забравяй все пак, че и ...
26.06.2011 13:06
Има и друго - не забравяй все пак, че и те са балканци, а нашите местни нрави са нещо, от което нормалните хора бягат като от огън :)
ДА се чудиш и маеш, какво толкова делим...
цитирай
4. aman - Делим минало, от което идва омра...
26.06.2011 13:15
Делим минало, от което идва омразата по между ни. Минало, което реално погледнато не е нито тяхно нито наше, то е на дедите ни и те помежду си са намирали начин кога да се оправят, кога да се разправят, кога да се понабият и т.н.
Това, което е по-важното обаче е, че докато ни има ще продължаваме да живеем на една обща територия и от нази зависи дали ще я "делим" или ще я правим заедно по-добро място за живот.

В крайна сметка прав си, то и гръцките студенти много се радват точно на това дето са описали, щот като балканци силно ги влече, разликата е, че понеже техните деди са "продали" по-добре марката "Гърция" преди няколко века, сега цяла Европа мисли как да им помогне и лее и налива пари да опази стандарта им и не само. Ако нещо подобно се случи в България.... ще ни шутират без право на обжалване и едва ли някой ще прояви особен сантимент към нас. Та собствената ни историческа роля е може би не да се бием в гърдите ква история сме имали и как където хванем гърци, сърби, турци, румънци ги бием... щот това вече ще му мине и 100 г. давност, а да продадем днес марката "България" така пред света, че хем да ни уважават, хем да ни помагат, хем нас българите да ни има и в бъдеще...
цитирай
5. анонимен - В сайта, където е публикувано това, ...
26.06.2011 13:40
В сайта,където е публикувано това, изрично е уточнено, че то е художествена измислица. Няма такава акция на гръцки студенти, никой грък не е писал такова нещо - написано е от български автор и това е посочено съвсем коректно. Отделен е въпросът, че са написани доста горчиви истини...
цитирай
6. aman - В сайта, където е публикувано това, ...
26.06.2011 13:45
анонимен написа:
В сайта,където е публикувано това, изрично е уточнено, че то е художествена измислица. Няма такава акция на гръцки студенти, никой грък не е писал такова нещо - написано е от български автор и това е посочено съвсем коректно. Отделен е въпросът, че са написани доста горчиви истини...


Пак погледнах в блиц. Както казах взел съм го от там, щото там го видях. Няма и посочен друг първоизточник, от който да проследя Вашето твърдение. Ако имате линк ще съм благодарен.

Това, ако е художествена измислица и е дело на българи, ще ме успокои до известна степен в представата ми, която имам за гръцките студенти в България и способностите им да създадат подобен текст. Няма обаче да ме успокои от гледна точка на написаните в него съждения и изводи, както и Вие подчертавате.
цитирай
7. minavamottuk - http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/16/doklad/
26.06.2011 13:48
Това сайта ,но точно статията не ми се търси ,доста отдавна излезе и обиколи нета
цитирай
8. ketcakuatl - ДЕ ДА БЕШЕ ,,ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА"
26.06.2011 13:48
Таман си е така, даже по зле. Приматите които слушат чалга, и скотовете които хабер нямат от живота са реалност, уви!
цитирай
9. minavamottuk - Лесно
26.06.2011 13:50
я намерих http://neverojatno.wordpress.com/2011/06/05/sintagma/#comment-4615
цитирай
10. joysii - "Те не могат да осъзнаят, че ...
26.06.2011 13:58
"Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките."
...................................
Ще кажа нещо само в тази връзка - докато куцо и сакато си вре носа в науката, докато мухльовци и необразовани хора се подиграват на носителите на интелектуалния потенциал,ние ще си бъдем държава на прости работници и селяни.Всички с ум в главите ще се спасяват в чужбина.
Изключенията са твърде малко.
...........................
Впрочем, в текста от постинга няма лъжи.За съжаление.
цитирай
11. aman - Да, и аз се порових повечко, тъпо е че ...
26.06.2011 14:03
Да, и аз се порових повечко, тъпо е че Блиц не са дали източника си, не е обективно като медия. Нали са новинарски сайт... Но това с качеството на българската журналистика е друга тема.
В блога, където е пуснат материала пише общо за него, че: "Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Съвпадението с реални събития, свързани с дей- ствително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно". Значи и този материал трябва да се приема така, което е трябвало да бъде упоменавано от ретранслиращите го, за да не изпадаме ние читателите в заблуда.

За съжаление, това не отменя, според мен съдържателните неща в написаното.
За сметка на това е генерирал над сто коментари и към 1000 гласове и не зная колко още линквания и т.н., което значи че авторите са напипали верна тема. Съдя и по себе си, защото наистина за първи път публикувам нещо неавторско тук като тема. Ето един цитат от тамошната дискусия (за съжаление анонимен), с който съм напълно съгласен:

"Проспериращите нации култивират добродетелите в човека, изграждат интелгенция, поощряват развитието на науките и културата, добрите отношения между хората и социалната отговорност на всеки в обществото (конструктивна, активна отговорност, а не само да се доносничи и плюе). Децата от малки ги ангажират с кръжоци, спорт и извънучебни програми, летни училища, конкурси и какво ли още не. България е свободна страна и всеки може да избира какво да прави със свободното си време и с това на децата си. Дори и по-малко, ако изберем да променим морогледа си, да си поставим по-високи цели и да искаме повече от себе си (а не само от управата), можем да постигнем много повече от нашите закъсали съседи."
цитирай
12. aman - joysii, предполагам, че на теб н...
26.06.2011 14:09
joysii, предполагам, че на теб най-ти харесва този абзац от материала:)))
"Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките."

Иначе, като се сетя за разните форми на протести студентски след 1997 г. ми става толкова мъчно и жално за тези млади хора, които и в собствената ни история и в световната такава (студентите де) винаги са били генератор на свободолюбие, напредък, стремеж към новото и промяна, та нашите след 1997 г. изглежда единственото, което ги вълнува са цените на билечтчетата, картите за градския транспорт, размера на таксите и стипендиите и не дай боже някой завършил със смърт купон, битова разправия или невинно загинал в чужд побой студент.

Ако се перифрзаира "крилатата мисъл" на един политик... "Егати дъжравата щом и студентите ни са такива..."
цитирай
13. aman - Таман си е така, даже по зле. Прим...
26.06.2011 14:24
ketcakuatl написа:
Таман си е така, даже по зле. Приматите които слушат чалга, и скотовете които хабер нямат от живота са реалност, уви!


За съжаление художествената измислица е само до това, че гръцки протестиращи били издигнали такъв плакат, а не в съдържанието на текста и направените констатации в него:(
цитирай
14. joysii - 12. aman
26.06.2011 14:55
Има толкова свестни и способни деца сред студентчетата. Проблемът е, че точно те трудно се реализират в България.
При първа възможност напускат тъпата държава.
Особено ако владеят добре чужд език.
И аз напълно ги разбирам.
Как биха могли да се развиват в държава, в която умните и учените са обект на присмех и подигравки от стрна на тъпунгерите.
Няма да споменавам имена,защото не бих искала да те замесвам в простотии.
цитирай
15. aman - То по-лошото е, не че напускат. Лошо ...
26.06.2011 19:11
То по-лошото е, не че напускат. Лошо няма, това си е било българска ценност някога - да пратят детето да се изучи в чужбинско, да иде на гурбет и т.н. Проблемите са два -
Първо, че тези които заминават заминават като невъзвръщенци и като си намерят мястото в чужбина не се връщат.
Второ - няма за какво да се върнат, защото средата за живот и реализация тук е несравнима с възможностите, които един млад, умен и амбициозен човек може да намери на запад. За заплащането да не говорим.

Ами права си - добри българи има, добри студенти има, но добра българска нация няма, защото масовото разбиране, масовата култура, масовите ценности и управлението ни е антинационално. Така че добрите българи, са си добри българи и ако могат се оправят, ако не страдат, но другото е по-лошото и по-тежкото!
цитирай
16. joysii - Истината е проста и ясна-всеки се ...
27.06.2011 00:08
Истината е проста и ясна-всеки се спасява поединично.
Защото ситуацията е на живот и смърт.
Дори редките моменти на проява на емоции и сантиментализъм изглеждат нелепи.
Какъв ти патриотизъм,какво ти родолюбие!
Сещаме се за тези неща само през отпуската,когато попътуваме из България.
Знаеш ли,на мен ми се къса сърцето,но непрекъснато убеждавам дъщеря си да се омита да живее в Германия,защото беше там за 6 месеца.Справи се.Говори добре 3 езика и няма никаква работа тук - в общество, в което преобладават хора като местните безмозъчни "историци.
цитирай
17. aman - Вероятността да има нормален жи...
27.06.2011 00:27
Вероятността да има нормален жизнен стандарт, нормален живот и по-добра кариера, ако е амбициозна в сравнение с тук е в пъти по-голям - за съжаление. Със сигурност ще е в по-добра, подредена, сигурна и предвидима среда. Ще може да гледа на живота си с хоризонт от над 5-10-15 г., че и повече. Тук..... особено тези 2-3 години последните .... хоризонтът е утре. Несравнимо, за съжаление икономическата криза показа всички дефекти на некадърното политическо и на безценностното национално. Предишните години въпреки тези неща, благодарение на добрите икономически показатели, чуждите инвестиции и парите които емигрантите пращат на роднините си нещата започнаха да стават различни, да постигаме едно усещане за нормалност и перспектива..... Когато тези неща изчезнаха - остана ни само милата родна картинка. Красива природа, която съсипваме систематично, хубаво минало, което не знаем какво да правим и как да ползваме, добър климат, който не ценим и .... сещате ли се за нещо друго? А да, тук там някой свестен приятел, познат, роднина или случайно срещнат почтен човек, който за миг ни връща усещането за това какви сме били и ни карат да си задаваме въпроса, а можем ли да бъдем????
цитирай
18. joysii - Мисля си колко е трудно да се съхр...
27.06.2011 11:02
Мисля си колко е трудно да се съхранят някакви добродетели и положителни личностни качества във време като нашето - когато денонощната ни грижа е физическото оцеляване.
.....................
НО...нека не бъда краен песимист и празноглаво дрънкало.
Всичко на този свят е 50 на 50 - хубаво спрямо лошо.
................
Хайде - свеж ден, че омрънках орталъка :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aman
Категория: Други
Прочетен: 530581
Постинги: 80
Коментари: 585
Гласове: 897
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол